Inleiding
De basis van Food Photography is hier niet anders dan andere genres van fotografie.
Het is belangrijk jouw toestel te begrijpen, begrippen zoals belichting en witbalans komen hier nog meer aan bod. Een passie voor eten is goed meegenomen.
Het internet staat er vol van, foto’s van gerechten, drankjes en hapjes. Maar een goede foto is toch wel wat ver te zoeken. Meestal worden zulke kiekjes gemaakt met het mobieltje, die trouwens tegenwoordig ook al wat aardige features hebben, maar toch zie je daar nog steeds een verschil met een professionele foto. In kookboeken, professionele folders en kunstfoto’s wordt van FoodPhotography een echte job gemaakt. Samen met een stylist zorgen we ervoor dat de gerechten, hapjes of drankjes hele mooie beelden worden.
Iedereen kan op het knopje drukken van een camera en daarmee kan iedereen dus fotograferen. Maar de stap naar FoodPhotography is nog iets groter. Als je plezier hebt in het maken van foto’s dan is daar niets mis mee. Om een goede foto te maken is echter wat meer nodig dan alleen op dat knopje drukken. Een goede foto vereist verschillende zaken: creativiteit en technische kennis van de apparatuur. En laat deze begrippen nu het verschil maken in deze genre van fotografie. Een passie voor lekker eten, een lekker drankje of een fantastisch mooi gedresseerd bord brengt je al eind op weg.
Creativiteit kun je maar gedeeltelijk leren. Het moet ook in je zitten. Er zijn een aantal richtlijnen die je in je achterhoofd kunt houden. Uiteindelijk komt het neer op wat jij in je hoofd hebt en dat moet je dan vertalen naar een foto. Wat je in je hoofd hebt is puur creativiteit. Het is er immers nog niet. Het vertalen naar een foto vereist wat kennis.
Vanuit Gent werken we reeds tal van jaren aan merken in binnenland en buitenland (studiobrandwerk.eu). Dit platform is ontstaan uit een ambitie voor stagiairs bij Studio brandwerk. Vanuit dat succes hebben we het platform openbaar gemaakt.
Message modal